loneliness.

Lite ensam och ledsen i kväll... Har en massa jobbiga saker hängandes över mig som jag borde ta tag i, som att ringa till Komvux och höra varför jag inte har fått något antagningsbesked än. Väntar på två jätteviktiga beslut från försäkringskassan, det borde inte bli några problem, men man vet aldrig. Dessutom känns här just nu så fruktansvärt trångt och instängt, det ska bli så skönt att flytta.. (för er som inte vet så ska jag flytta till en stor tvåa i februari)..

Hatar den här känslan, när hela kroppen känns fel. Jag är ju så känslig för temperaturer, har jättemycket tjocka kläder på mig ute för att inte frysa ihjäl men så fort jag kommer in inomhus så får jag panik och håller på att kvävas av alla kläder och dö av värmeslag innan jag hinner ta av mig dem. Så känns det nu, fast med själva kroppen, vill bara klösa mig ur huden.

En bra sak, idag hittade jag äntligen en bra sele till Isis. Svårt att hitta en som sitter bra på en dobermann, eftersom hon är så smal men ändå har så djup bröstkorg, men denna satt perfekt. Och jag hade verkligen inte råd, men jag var ju tvungen :) Och så har jag hittat en bok som jag så gärna vill beställa, Control unleashed heter den, verkar superintressant. Om hundträning såklart... Ge mig pengar! :P

Igår såg jag klart Dexter, så nu har jag inget att göra om nätterna.. Det slutade jättehemskt, det var nog det som utlöste mitt smått dåliga mående och obehagskänsla. Så en varning till Tiger! ;)  Funderar på vad jag ska titta på för serie nu. Det får väl bli säsong två av antingen Prison Break eller True Blood. PB är inget bra på kvällen, det är alldeles för spännande.. så True Blood får det bli! Jag är serie-narkoman, en bra serie är bland det bästa jag vet.

En bild på mig, Isis och den senaste familjemedlemmen Grisis:Godnatt. Joar jag saknar dig...


Ny frisyr :)

Var inne i stan med Katten idag för att titta efter lite kläder, men hittade inget. Det är bara sånt som ingen vill ha som reas ut ju.. däremot fick jag en drop-in tid hos frisören:Vad tycks? :)


hopptävling, kärlek...

Såå glad idag, för hopptävlingen gick bra :) Det var en clear-round hoppning, och vi fick en felfri runda.
Första gången jag lyckades ta mig runt en hel bana felfritt på den här hästen, hon är väldigt het på hinder så det brukar bli en del volter. Så jag är mycket nöjd! Har precis börjat rida henne, och tycker redan mycket om henne.
Det är en förbannelse, önskar att jag hade råd med egen häst. Jag vill äga alla djur jag har hand om, för att slippa dessa plågsamma och oundvikliga avsked när man tar hand om andras djur. Har fäst mig vid många ridskolehästar i mitt liv redan, och det blir alltid jobbigt. Hoppas jag får rida henne länge till iaf!

Isis är i alla fall min på riktigt och henne kan ingen ta ifrån mig :) När jag tänker på hur hårt jag jobbat under flera år för att kunna ta hand om en egen hund, och med hela min omgivning emot mig, kan jag inte känna mig annat än nöjd. Jag stryker hennes huvud i mitt knä och känner att jag har lyckats med något viktigt och avgörande, en stor känsla.
Jag menar helt och hållet allvar när jag säger att det som motiverade mig till att kämpa mig upp från botten av självskador och missbruk, inläggningar och högar med mediciner var min stora längtan efter en egen hund. Ingen kunde förstå hur mycket det betydde för mig - kanske förstår några idag, när de ser hur hårt jag jobbade och hur jag har läkt sedan hon kom in i mitt liv. 

Har också en annan ängel att tacka, som trots att det var över ett år sedan vi skiljdes finns i mina tankar varje dag. En stor sorg och saknad, evig kärlek.. 

Älskar ofta mina djur mer än jag älskar mina människor.


Tillbaka...

Så var julen avklarad då.. och jag får väl ändå säga att det var helt okej i år.
Bara hemma i Malmö hos mamma, syster och hennes pojkvän, utan en massa släkt, mycket skönt. 
Även juldagen spenderades där och då var Joar också med. Jag och syster med våra respektive hade spelkväll och det blev flera äkta skratt. Är mycket glad över att vi hittat tillbaka till varandra!

Men nu är det väldigt skönt att vara hemma i min egen lägenhet, totalt utmattad av allt socialt umgänge. Och att spendera för mycket tid hemma hos mamma gör mig trött, av andra anledningar också. Får sådan stark ångest ibland när jag påminns om den tiden då jag fortfarande bodde "hemma". När jag fortfarande var ensam i min värld, innan jag krossade murarna, då ville jag verkligen dö. Det har jag inte velat senare, även om mitt dåliga mående för omgivningen tog sig allt mer extrema uttryck. Då mådde jag ändå bättre än vad jag gjorde , innan. Men tiden läker, och idag kan jag leva med min ångest.
 
Har ett "tacka-för-julklappen-samtal" kvar att ringa bara.. Och självklart vill jag tacka, men att ringa är fruktansvärt jobbigt! Blev iaf glad för mina julklappar, får väl lägga upp lite bilder sen :) Isis blev också glad, hon fick en stor rosa latex-gris som grymtar när man trycker på den, en klar favorit!

Ska vara med i hopptävling imorgon, roligt med mycket nervöst.. får väl se hur det går. Så jag borde verkligen gå och lägga mig, men först ett avsnitt av söta Dexter!

Nattpromenad.

Isis busar i snön :-)
Nu ska jag titta på Dexter!


tisdagkväll.

Nyss hemkommen från ett kort men trevligt besök hos Katten... uppskattar så den totala ärlighet vi har mot varandra.
En vän ska våga säga sanningen även när lögner är lättare. Och hade jag hört "kan du inte gå hem nu" av någon annan så hade jag tagit illa upp, men inte av min kissekatt - vi känner varandra för bra.

Vad ska jag skriva om egentligen? Det är ju så mycket lättare när allt är skit och man inte vill leva, då har man alltid något att skriva om... happy people have no stories, för att citera Berny. Jag har ju ett lite annorlunda tidsperspektiv, eller rättare sagt, jag har knappt någon tidsuppfattning alls. Jag upplever inte mitt liv som en rad av händelser som följt varandra, föreställ dig att ta alla händelser i ditt liv och lägga dem i en shaker och skaka om, så upplever jag minnen. Jag kan inte se mitt liv som en linje, att saker har lett fram till till varandra och till nuet - nu är det såhär och då känns det som att det alltid har varit så. Och jag har så svårt för att greppa att alla inte lever i min värld och fungerar som jag. T.ex. när jag skadade mig själv tidigare så kunde jag absolut inte förstå att andra kunde låta bli och var fast övertygad om att de som lyckades sluta eller aldrig började i själva verket inte mådde så dåligt. Så fel jag hade där, men nu när jag har hittat nya strategier så kan jag inte förstå varför alla andra inte bara kan göra det också? Jag kan inte hjälpa det, jag skyller på diagnosen :P 

Imorgon åker jag hem till Malmö över julen, det ska bli trevligt. Längtar efter att återse min själasyster, Indy och så längtar jag såklart efter Joar <3                                                                                                          

fucking freezing!

Nu är jag äntligen färdig med alla julklappar. Har varit ute på stan hela dagen nu.. Först med Anna, sen fick hon gå hem för jag skulle ju handla till henne också :)
Hade jätteont i axeln när jag vaknade i morse, sen har det gjort ont hela dagen, men efter att Anna gått blev det helt outhärdligt. Fick åka hem innan jag var klar med allt, och jag har ändå en väldigt hög smärttröskel, ville bara lägga mig ner på gatan och skrika. Efter att jag varit hemma en liten stund kändes det bättre så då gick jag in till stan igen, med Isis denna gången. Handlade klart det sista och lät henne busa av sig i rastgården.

Jag mår inte bra när det är så här kallt. Naturligtvis fryser alla nu, men för mig är det ren TORTYR. Känns inte som att andra blir så påverkade av kylan? När man har asperger så kan man vara väldigt känslig för temperaturer och det är jag, både stark kyla och värme. Det gör så ont i hela kroppen att jag bara vill dö!
Så här års är det inte så kul att tvingas ut av hunden, men jag gör det såklart ändå.. tur att Isis är en kortpälsad tunnis som inte heller tycker om kyla några längre stunder.

Hemska tanke, måste snart bege mig ut IGEN och överlämna julklapp till ett stycke Katt. Men det är hon väl värd, bara hon bjuder mig på lite godis när jag kommer fram! ;) 

Frozen in time.

Händelselös dag idag... långpromenad med Isis, handlat på ICA, spelat City of Eternals. 
Känns lite konstigt att vara helt ledig, varken skola eller ridning, inga tider att passa alls. Då blir det lätt lite fel, jag tappar all tidsuppfattning och går helt in i mig själv och min egen värld. Där trivs jag ju i och för sig ganska bra, men det är tur att jullovet är ganska kort! Även om det kan vara skönt så tycker jag inte om när jag isolerar mig och tappar kontakt med omvärlden, för det blir en sådan stor ansträngning att få tillbaka den sen. Glömmer helt bort hur man "gör" när man umgås. Pga diagnosen är det inget som kommer naturligt precis, alla dessa färdigheter man måste lära sig och träna på.. *suck* Så skönt att de flesta jag umgås med också har någon form av autism då! När jag leker med Katten kan vi ibland ha långa och intensiva diskussioner medans vi båda sitter och tittar åt varsit håll eller så sitter vi bara och pillar med vårt eget och glömmer nästan bort att den andra är där. Blir så facsinerad (och avundsjuk) när jag studerar "vanliga" sociala människor, som bara kan småprata med sådana som de inte känner så bra överallt och när som helst! Försöker höra exakt vad det är de säger, snappa upp fraser att lära mig, knäcka mysteriet "småprat", utan att lyckas.    

Blev i alla fall sugen på att lära Isis ett nytt trick idag, att städa undan sina leksaker och lägga tillbaka dem i sin leksaks-korg :)
Jag har börjat med att dela upp det i två delmoment, att stoppa huvudet i korgen och att plocka upp en leksak från golvet och hålla den i munnen. Detta lärde hon sig mycket snabbt och nästa steg blir att kedja ihop dessa två moment så att hon plockar upp leksaken och släpper den i korgen! Kanske Katten kan hjälpa mig att filma imorgon så ni får se klickerträning in action?


lite sysselsättning...

Snott av Katten...

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? nio
Vilken svordom använder du mest? helvetes jävla skit
Äger du en Ipod? nej, vill ha!
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? har inga tider att passa just nu, går upp när Isis vill ut och kissa!
Hur många resväskor äger du? en tror jag
Använder du flip flops även när det är kallt ute? nej verkligen inte
Var köper du dina matvaror ifrån? ICA
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden? vill nog hellre vara med
Vilken var den senaste filmen du såg? Falling down, gick på TV igår :)
Har någon av dina vänner barn? Ja
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? beror väl på hur mycket, en lägenhet om jag vann tillräckligt mycket
Har någon någonsin kallat dig lat? det har säkert hänt, men oftast är det tvärt om
Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare? ja, vid behov!
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? en skiva med en låt som Joar spelat in till mig <3
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk? chokladmjölk
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? kanske, minns inte :/
När var senast någon stötte på dig? kommer jag inte ihåg, men det händer då och då
Vad åt du till middag? igår åt jag pasta med pesto
Använder du huvtröjor? jadå
Kan du vissla? japp
Har du någonsin deltagit i en demonstration? nej det har jag nog inte
Vem var den senaste som ringde dig? Joar
Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält? berg och dalbana 
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? känns inte som att folk lägger märke till mig, men några pratar säkert skit
Vilket riktnummersområde befinner du dig i? 044
Tittade du på tecknat när du var liten? ja såklart
Hur stort är ditt närmsta köpcentrum? inte speciellt stort
Hur många syskon har du? två lilla-systrar
Är du blyg inför det motsatta könet? är blyg i allmänhet, oavsett kön
Vilken film kan du alla replikerna till? En vampyrs bekännelse 
Äger du några band-t-shirts? två, joy division och NIN
När flög du senast? till Amsterdam, för ca 5 år sedan
Hur många stolar står runt ditt köksbord? har inget
Läser du för skojs skull? ja bland annat
Pratar du några andra språk? engelska 
Diskar du din egen disk? nja, den senaste tiden har det mest blivit Katten eller min kontaktperson som tagit hand om den :/
Har du gråtit offentligt? många gånger 
Har du en stationär dator eller en laptop? laptop, my precious! 
Försöker du alltid lära dig nya saker? inte alltid 
Vill du ha några tatueringar eller piercingar? Ja, vill ha många fler!
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? ja, varför inte? 
Kan du kasta macka? nej
Har du någonsin varit på Jamaica? nej
Vem har du med på BIOn? det är väl olika, oftast Katten
Vem var din favoritlärare? tycker min nuvarande matte-lärare är bra
Vad har du för väder? SNÖ
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar? oh ja, men Joar vill ju inte ha några tyvärr :P 
Har du en blogg? uppenbarligen
Vilket var ditt favoritämne i skolan? matematik
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? intelligent, trogen
Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv? hur hänger det ihop? Har aldrig blivit attraherad av någon som jag tycker är ful iaf
När sov du senast på golvet? det var längesen nu 
Vilken är din favoritdrink? pina colada och mojito
Gillar du din boendesituation? nja, vill tillbaka till malmö!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? kan fungera helt utan sömn, men tycker inte om det 
Äter du frukost dagligen? ja
Är dina dagar fullbokade och stressiga? jag tycker ofta det, andra hade nog inte hållt med 
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna? på högstadiet, men en viss trollfröken :) 
Vilken är din favoritfrukt? äpple 
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? i perioder 
Hur gammal blir du din nästa födelsedag? tjugotre
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? ja oftast 
Tror du på liv på andra planeter? absolut
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? någon i ett online-spel på FB, vet inte vem det var men han gjorde mig mycket arg :P 
Tror du att gud är en man eller kvinna? I grunden androgyn, Guden och Gudinnan är två olika aspekter
Vad var det senaste du åt? julvört-macka 
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta? kommer oftast inte överens
Hur valde dina föräldrar ditt namn? det vet jag inte..
Gillar du senap? ja mycket
Vad säger du till dig själv när allt blir svårt? jag har mycket som jag inte vill förlora nu, har kommit så långt jämfört med innan
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? haha ALDRIG!!
Sover du på sida, mage eller rygg? sida eller mage
Har du någonsin köpt något från ebay? ja
Tycker du om att krama folk? vissa folk
Skulle du säga att du är trendig? nej
Äger du en digitalkamera? ja
Om  någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera? skulle väl bli smickrad, men säga att jag har pojkvän
Vilken är din favoritkaraktär i star wars? har ingen koll på Star Wars, Leia kanske?
Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det? nej, oftast inte.. brukar inte bry mig så mycket om sånt
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? the Vampire Diaries t.ex men det var många år sedan nu
Tycker du att du är attraktiv? väldigt sällan
Vad är du allergisk mot? inget
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser? inget som intresserar mig, men tycker inget särskilt om det
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? ja, därför äter jag inte kött!
Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat? Henrik, enligt min mamma


extrem överlevnad.

Nu är det tydligen dags även för mig, att börja blogga.
Självklart är det Katten som har övertalat mig.

Tänkte att jag kunde berätta om dagens hundpromenad!
Jag och Isis var ute på upptäcktsfärd i ödemarkerna utanför staden. Det händer ofta att vi bara går och går i flera timmar och upptäcker nya vägar, jag har super-lokalsinne så vi går aldrig vilse. Älskar att vara helt ensam ute i naturen, med bara min hund vid min sida. Vi älskar båda den friheten.  
Men idag råkade vi ut för ett riktigt äventyr. Utan att jag riktigt vet hur det gick till hade vi helt plötsligt gått ut i något slags sjölandskap, vilket jag upptäckte när jag trampade igenom marken och hade vatten upp till knäna. Allt var täckt av snö, så jag hade inte märkt att det var is under oss! Det var som en sjö med en massa små öar av vass som man kunde stå på. Isis tog ett skutt och när hon landade brast isen under henne med. Hon hade frambenen uppe på kanten med hela bakkroppen i det iskalla vattnet och försökte kravla sig upp utan att lyckas. 
Jag fick panik - skek "mamma kommer!" och lyckades ta mig fram till henne utan att trampa igenom isen igen och kunde dra upp henne <3 
Sen stod vi där genomblöta båda två jättelångt hemifrån och omringade av svag is. Mycket dramatiskt, jag kände mig som om jag var med i Extrem överlevnad på discovery! 
Sen lyckades jag navigera oss ut ur "träskmarken" utan fler missöden, men fy vad vi frös på vägen hem.

Det gick i alla fall bra, och Isis somnade gott när vi tillslut kom hem. Min älskling :) 


RSS 2.0