tipsa mig!

Idag mår jag så mycket bättre! Har sovit så otroligt dåligt de senaste dagarna, och det påverkar mitt mående väldigt kraftigt åt det negativa hållet. Men igår kväll stod jag inte ut längre och däckade mig med sömntabletter, så i natt fick jag mina åtta timmar. Så skönt!

Kom precis hem efter en jogging-runda, och kroppen är full av endorfiner. Aldrig har det hänt innan att Isis blivit trött innan mig. Hon brukar alltid springa framför mig hela vägen och försöka få mig att öka takten, men idag orkade jag så länge att hon sprang lite bakom de sista hundra meterna eller så! Vill bara att snöhelvetet ska smälta nångång, så man kan träna på grusvägarna igen. Jag gillar egentligen inte att träna utomhus, att springa på löpband är det bästa jag vet! Saknar mitt gymkort som jag hade när jag bodde på Orana. Men jag får ju offra mig, både för min plånboks skull och för Isis - hon föredrar nog att löpträna utomhus :)

Kan ni inte tipsa mig om era bästa tränings-låtar?

Denna är min favorit just nu:




Idag är en bättre dag

Usch vad tråkigt det blev igår! Hade egentligen en jättebra dag fram till kvällen, då ångesten slog på.
Var och shoppade med min kontaktperson M. Det finns en jättebra second hand-affär här i Kristianstad, som i slutet av varje månad har halva priset på allt, så jag passade på att fynda :)

Tre lila muggar, 15:-



Piedestal som jag ska måla svart och ha en växt på, 30:-



Mortel, 40:-



Handväska, 10:-




Häxskor, 20:-



Gardinstång, 5:-



Två ljusfat, 15:-


135 kr för allt!

Nu är Katten här och hjälper mig ta tag i mitt liv igen, skönt.


cocoon

Just ikväll så mår jag riktigt pissdåligt. Känner ett sådant hat och äckel mot hela min omgivning.
Extremt socialfobisk kanske man kan säga. Det här med att bo i lägenhet är egentligen något som jag avskyr och har väldigt svårt för. Att ha så många främmande människor vägg i vägg, jag kommer aldrig undan dem. Att möta någon i trappan är en mardröm.

Det låter kanske osympatiskt då alla dessa främlingar inte har gjort mig något... Jag ska förklara hur det känns för mig. Alla människor har en privat sfär runt om sin kropp. Hur stor denna är skiljer sig åt i olika kulturer och naturligtvis är den olika stor beroende på vilka relationer vi har till människorna omkring oss. En nära vän eller en partner kan komma alldeles intill utan att det känns obehagligt. Men om en total främling ställde sig med ansiktet tio centimeter från ditt bara för att fråga om vägen, så skulle det upplevas som konstigt och hotfullt.

När jag mår såhär som jag gör nu så är min privata sfär ca hundra meter i diameter. Kommer främmande människor inom den gränsen så mår jag fruktansvärt dåligt, känns precis som om någon stod och skrek dig rakt i ansiktet. Tänk dig att inte ha någon hud, ingen barriär mellan dig och omvärlden. Jag känner grannarnas närvaro från andra sidan väggen, för att inte tala om alla hundratals människor i husen bredvid, och vill bara springa ut i skogen och gömma mig. Som autisktisk gör det fysiskt och psykiskt ont när omvärlden tränger sig på och bombaderar mig med sinnesintryck, eller som nu bara med sin existens.

Känslan säger mig att alla människor är onda och vill mig illa. Bussresan hem från stallet var fruktansvärd, ett skrikigt tonårsgäng bakom och bredvid mig. Äckel och skräck, har fortfarande inte kunnat skaka av mig känslan av hat.

Om jag bara kunde få ha två saker i mitt liv nu så skulle allting bli så oerhört mycket bättre och lättare - en bil, så att jag slipper använda kollektivtrafik och ett hus, så att jag slipper ha så många grannar. Mycket bättre!





Ensam igen

Joar åkte hem idag, och det känns alltid lite jobbigt. Saknar honom redan.

Men jag försöker att andas ut och hitta lite lugn. Känner mig så fruktansvärt stressad, men har aldrig riktigt stannat upp och känt efter vad det är som stressar mig. Nu när jag tänker efter så är det två konkreta saker som jag faktiskt har anledning att känna stress över. Det är matten, som jag egentligen inte har några problem med och till och med tycker är kul. Men jag har haft så svårt att komma igång, att jag nu ligger jättelångt efter. Den andra saken är behovet av att hitta en dagmatte till Isis. Ensamträningen går redan mycket bättre, men mina två ridlektioner varje vecka är fortfarande lite för lång tid för henne att vara hemma själv.

Det är nog så jobbigt, men kanske inte livsavgörande... Ändå känns det som om jag springer för mitt liv. Och så vill jag inte ha det, när det inte finns någon anledning. Det är så viktigt att man gör sig själv medveten om vad som får en att må dåligt och sen jobbar aktivt för att förändra det. Annars kommer det aldrig att bli bättre. Kan bli så irriterad när jag ser människor fortsätta i samma mönster år efter år samtidigt som de påstår sig hata sina liv. Avskyr den här offermentaliteten. Ta makten över ditt liv och börja förändra det som inte är bra, lite i taget. Så ser i alla fall jag på det...


Snabbis

Haft en fin helg med Indy och Joar. Tack för att ni finns!
Suttit med matten hela dagen, så mycket att räkna ikapp...
Isis gör stora framsteg med apporteringsträningen, vilket gör mig glad :)
Lydandsprov 1 hägrar där framme... Men nu får det bli varmare, så vi kan träna lite mer ute!

Små ångestattacker avlöser varandra, får total kortslutning i hjärnan när det inte är ordning och reda omkring mig. Allting känns rörigt just nu och det funkar inte för mig.

Sitter i alla fall och dricker chai-latte a la Espresso House med Joar. Så gott! Ska läsa lite i Eclipse, försöka varva ner, sova... Godnatt.





Nyklippt och nyfärgad :)

Idag kommer Indy och sen även Joar. Låter som en mycket bra dag!
Jag vill ha kaffe, men det är ingen ström i köket? Vad gör man då?
Håller på att lära Isis apportera, film kommer kanske senare...





Klickerträning: sitt/ligg/stå

Katten var här på middag. Det blev ugnspannkaka!

 

Kvällens träningspass med Isis, skiften mellan sitt/ligg/stå med kommando:



Nu är det dags för It's me or the dog med Victoria Stillwell på 3:an. Det enda hundprogrammet på TV som är värt att titta på. Äntligen en motvikt till hundmisshandlaren på TV4+. Här är någon som kan rehabilitera riktigt aggressiva hundar UTAN våld. Missa inte det!


automatisera och generalisera

God eftermiddag på er. Sitter och myser med en kopp kaffe och Eclipse, tredje boken i Twilight-serien.



Snart dags för samtal med terapeuten. Vi håller på att gå igenom boken Vad innebär funktionshindret - Att leva med autism/AS kapitel för kapitel och idag är vi på avsnittet som handlar om automatiserig, att göra saker automatiskt utan att behöva tänka, och generalisering. Två saker som jag har svårt för, särskilt generalisering. Får se vad vi kommer fram till. Tycker om mina samtal nu, när jag slipper vidriga exponeringsövningar och inte har så mycket jobbigt att ta upp egentligen. Haha, kanske ett tecken på att det börjar bli dags att avsluta terapin? Har ju bara några veckor kvar nu... Det bästa med att jag fick min diagnos är att efter det så slapp jag alla hemska exponeringsövningar i behandlingen - just eftersom jag har svårt att generalisera så blir sådana övningar ganska meningslösa! Det gör mig absolut ingenting ;)


Ännu en dag...

Dragtränat med Isis, jättekul :) Blir mer och mer intresserad av detta! Letat skidor på Blocket.

Varit på matten, helt okej. Hur kan man inte gilla matte? 

Hälsat på i en trött Bästis nya lägenhet, jättefin var den.

Sur för att mina böcker ligger på posten, men att jag inte hann hämta ut dem idag. Det får bli det första jag gör i morgon.

Vill se Tim Burtons Alice i Underlandet när den har premiär! Finns ingen som skulle kunna göra den bättre. Tim Burton, Johnny Depp, Alice... *dreglar*

Jag försöker hela tiden tränga undan suget, inte tänka på det. Men det finns där hela tiden, en avgrund som öppnar sig när jag tänker på vad jag har förlorat nu. Men jag har också terapeutens ord i huvudet, att jag KAN ju faktiskt gå till en annan läkare som skriver ut, det finns gott om dem, OM jag vill... Och jag VILL, men ändå låter jag bli... Inte tänka på det, outhärdligt.

Indy, jag har en liten överraskning till dig när du kommer, något gott! Spännande va? ;)


darlings

Heelt slut nu efter en lång dag... cyklat till stallet, jobbat (läs: mockat), cyklat hem. Isis följde med såklart. Har börjat dra lite med henne framför cykeln nu. Riktigt kul är det, för både mig och henne! Hon har en sådan otrolig energi och styrka som hon älskar att få använda. Så fort pengarna kommer in nästa vecka ska jag hitta en bättre dragsele, kanske köper en pulka också, så hon kan dra i snön :) Till nästa vinter ska jag definitivt skaffa mig ett par skidor så jag kan tolka efter henne. Det skulle vara så kul! Men inte så kul att jag inte hellre ser att det inte blir fler vintrar... Idag kändes det i alla fall lite varmare i luften, kanske är våren på väg nu? Hoppas!

Hon var alldeles lerig när vi tillslut kom hem, så det fick bli ett bad. Nu är hon så mjuk i pälsen och luktar så gott :) Min älskling.

Saknar även min andra älskling väldigt mycket, det är ju tydligen alla hjärtans dag idag. Vill att han ska komma hit igen <3 

Dags för kvällens kissrunda, sen ska vi sova. Vilken tur att alla mina djur älskar att sova i sängen hos mig! Känner mig trygg i deras sällskap.


Dagmatte sökes?

Har bestämt mig för att jag måste skaffa en dagmatte till Isis, hon behöver det iaf under den närmsta framtiden. Sedan flytten har hon blivit väldigt orolig så fort hon är ensam hemma. Får helt enkelt börja om från början och träna väldigt korta stunder. Har missat både ridning och skola nu för att jag inte har kunnat lämna henne själv. Stort problem har det blivit! Vill hitta någon som kan ha henne hos sig de få timmarna som jag måste iväg... Hon behöver inga promenader eller så, bara sällskap. Ingen av Kristianstads-tjejerna som är intresserad av att tjäna lite extra pengar?

Nu måste jag ta tag i matten! Skriver mer ikväll :)

Dagens låt:




Summering

Fy vad dålig jag har varit på att uppdatera... Men det har inte hänt så mycket och jag har inte haft någon inspiration till att skriva. Det funkar bra i den nya lägenheten, det är så skönt med lite mer plats. Har missat ganska mycket i skolan, måste ta tag i den biten nu. Jag har extremt bra koncentrationsförmåga när jag är väldigt intresserad av något, men så extremt dålig när jag är ointresserad eller inte tillräckligt intresserad. Typiskt aspie kanske?

Dagen har sett ut så här: gå upp 9:30, dricka kaffe, långpromenad med Isis över fälten, sova lite till, cykla med Isis till gamla lägenheten och städa (nästan helt klar nu Emily ;), cykla hem, räkna lite matte... Så kul har jag det :)
Undrar när den här tröttheten som jag känner hela tiden ska släppa? Snälla låt det bli vår snart!

Vill att Eclipse och Breaking Dawn, som jag beställde igår, ska komma NU! Sur på mig själv för att jag inte kom på det tidigare i veckan - att jag kunde beställa dem och betala med faktura, så hade jag kunnat ha dem till helgen! Plånboken är verkligen helt tom nu och pengar kommer först nästa vecka. Läste ut New Moon för flera dagar sedan och jag måste ha min dagliga vampyr-fix, vill inte vänta :P Såg i alla fall de två första avsnitten av Vampire Diaries igår. Vet inte riktigt vad jag tycker än... De har ändrat mycket från böckerna. Men det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.


Even if it kills me...

Förlåt för den dåliga uppdateringen... Min pojkvän är här och hälsar på mig, så jag har haft annat för mig :)

Hade stort möte idag, med nästan all min "personal" närvarande, dvs kurator, socialsekreterare, LSS-handläggare, kontaktperson och läkare. Bara min terapeut och min gode man som fattades... Snacka om att känna sig handikappad *s*

Mötet gick bra, men det var jobbigt. Jobbigt för att mitt tablettmissbruk kom på tal, något som jag helst hade velat undvika. Jobbigt att jag nyligen lyckades manipulera till mig beroendeframkallande piller, som jag sen i vanlig ordning inte klarade av att ta som jag skulle. Jobbigt att jag gjorde slut på dem alldeles för snabbt och nu inte kommer att få några nya på grund av det. Trots att jag nu mår tusen gånger sämre än innan mitt lilla "återfall", så känner jag att det var värt det. Jag skulle göra det igen, och jag kommer att göra det igen när jag får chansen. Jag tar ångesten och abstinensen för de korta ögonblicken av fullständigt lugn. Nog om det.

Var även på IKEA idag och fick inhandlat ett köksbord med fyra pallar (hade inte råd med stolar). Trevligt! 

Om bara vintern kunde ta slut nu, innan kylan stjäler den lilla livslust som finns kvar. Jag känner mig som en fånge. Kan inte förklara hur dåligt jag mår av kylan, hur den påverkar mig. Med ljuset och värmen kommer min ork och glädje tillbaka!


peace

Sitter i min nya lägenhet... Det börjar äntligen bli lite lugn och ordning omkring mig. Har packat upp det mesta. Faktiskt så trivs jag riktigt bra :) Här är så STORT jämfört med min gamla! Djuren har också börjat finna sig tillrätta. Stackars Charles hade det inte lätt, han satt och tryckte längst in i sin kattlåda i tio timmar, utan att röra sig ur fläcken, när vi kom hit. Men nu har han börjat gå runt och undersöka. Isis sover bredvid mig i soffan. Allt är frid och fröjd.

Måste bara tillägga att det var jävligt kul att Jackie vann Paradise Hotel, särskilt med tanke på att de andra deltagarna aldrig såg henne som ett hot! Grattis, jag diggar dig :D

Lite bilder på den nya lägenheten:



Dödstrött efter allt bärande...




kaos

Min hjärna har kaosat helt. Det är så mycket som händer nu med flytten,
alla förändringar, allt händer på en gång.
Känns som att jag inte riktikt är medveten, blir så jobbigt så jag stänger


constant struggle

Ni kanske märker att jag har svårt att sova, eftersom jag bara uppdaterar på nätterna?
I alla fall så fattade jag rätt beslut igår, och lät tabletterna vara. Vet inte var jag fick den styrkan ifrån, kanske hjälpte det att skriva av sig lite... Är glad för det i alla fall! Att suget är lika starkt i kväll försöker jag att inte tänka på.  

Var ute och joggade med Isis innan idag, vilket gick skitbra, sprang 4,5 km på en gång. För mig är det MYCKET, är ingen proffsjoggare än :) Ska träna upp mig nu, nästa mål är 6 km. Isis älskar det också!
Också tränat stå från sitt och ligg, samt börjat så smått med ställande under gång. Kanske plågar er med ett till filmklipp snart!

Har till och med pluggat lite trigonometri idag, för er som vet vad det är ;) Gillar denna kursen, gillar matematik, massage för hjärnan... Nu har jag snart betat av alla mattekurserna, och med toppbetyg dessutom. Längtar så tills jag är färdig med gymnasiet, är så trött på att ligga efter alla andra i min ålder.

I morgon hämtar jag nycklarna till min nya lägenhet.

Dagens vill ha: Kamera!!

Dagens låt:




RSS 2.0